Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Sundborns GoIF A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Sundborns GoIF A 17 6 4 7 22
2 Slätta SK U 2 1 1 0 4
3 Tällbergs IF 1 1 0 0 3
4 Korsnäs IF FK A 1 1 0 0 3
5 Amsbergs SK 1 1 0 0 3
6 Bjursås IK 1 1 0 0 3
7 Forssa BK U17 1 1 0 0 3
8 Korsnäs IF FK U 3 1 0 2 3
9 Falu BS FK 1 0 1 0 1
10 Ezid Sportklubb 1 0 1 0 1
11 FK Romme Krona 1 0 1 0 1
12 Slätta SK 0 0 0 0 0
13 Säters IF FK 0 0 0 0 0
14 Hofors AIF 0 0 0 0 0
15 IF Tunabro A 0 0 0 0 0
16 Forssa BK U19 0 0 0 0 0
17 Svärdsjö IF 0 0 0 0 0
18 Korsnäs IF FK U2 0 0 0 0 0
19 Swesom FC U 0 0 0 0 0
20 Hedemora FC 0 0 0 0 0
21 Ludvika FK U 1 0 0 1 0
22 Husby Allmänna IK 1 0 0 1 0
23 Falun FC 1 0 0 1 0
24 Smedjebackens FK 1 0 0 1 0

Match

Sundborns GoIF A

3 - 3
Kopparvallen (Falun) konstgräs
22 april 2019
13:00

Falu BS FK

Referat

Referat: Sundborns GoIF A - Falu BS FK

Sundborns GoIF A - Falu BS 3-3

Kl 13 på annandagen sparkades matchen mellan Sundborns GoIF och Falu BS igång på Kopparvallens konstgräs i vad som för SGoIF:s del var ett genrep inför söndagens seriepremiär i Division 5. SGoIF ställde upp med ett starkt lag, även om några spelare saknades. Även Falu BS ställde upp med en stark trupp. BS satsar på att vinna Division 6 Södra kommande säsong och har byggt på truppen därefter med bland annat flertalet spelare med erfarenhet från spel i högre divisioner. SGoIF var inställda på en tuff drabbning.

Det är SGoIF som tar avsparken och det tar inte många sekunder innan bollen är förlorad via ett misslyckat uppspel, vilket kan ses som signifikativt för halvleken. BS tar tag i matchen omgående och för spelet medan SGoIF får fokusera på att hålla positionerna och stoppa BS anfall. När väl SGoIF vinner bollen förloras den kort därefter genom tidiga uppspel mot ett kraftigt undertaligt anfall. Det är bara att tacka och ta emot för BS som återerövrar boll snabbt och omgående får Sundborn att jaga boll.

Det är tydligt att SGoIF inte är vana vid att möta ett motstånd av BS kaliber med flertalet mycket bollskickliga och passningssäkra spelare, men BS spelsystem är inte heller något som SGoIF är vana vid att stöta på. I anfallsspelet ställer BS upp en 3-backslinje, vilket rör till det för SGoIF som hittills endast försvarat sig mot 4-backslinjer. Pressen och positionsspelet hamnar ur fas och det dukas upp ett smörgåsbord för BS med mycket ytor både centralt och ute på kanterna där de ofta fyller på med spelare och ser till att bli övertaliga på respektive ytor.

Trots matchbilden är det faktiskt SGoIF som gör matchens första mål, 20 minuter in i matchen. Ett av få anfall som skrapas ihop av SGoIF i första halvlek renderar i en hörna, vilken slås från höger med inåtskruv av centrala mittfältaren Richard Sörensen. Bollen går förbi samtliga spelare på första ytan och bollen hinner till och med studsa inne i boxen innan den går fram till forwarden Marcus Damberg vid bortre stolpen som bara har att sätta pannan till från kort avstånd. En kalldusch för BS som dominerat spelet fram tills dess.

Efter målet sker dock ingen större förändring i matchbilden. BS fortsätter föra spelet och SGoIF har svårt att komma till anfall eller ens komma loss med bollen efter bollvinster över huvud taget. Dryga halvtimmen in i första halvlek tappar SGoIF återigen boll kort efter bollvinst, vilket leder till en omställning när SGoIF:s försvar just börjat flytta framåt. Bollen spelas ut högt upp på SGoIF:s vänsterkant till en kantspringare som slår in ett inlägg mot bakre delen av straffområdet där en BS-spelare möter upp bollen på volley och styr ett inte alltför hårt avslut efter marken som rullar in vid bortre stolpen 1-1.

10 minuter senare är det dags igen. SGoIF tappar boll och en av BS centrala spelare driver fram bollen i banan och skapar fri lejd mot Sundborns mål, vilket sätter BS i ett 2 mot 1-läge mot SGoIF:s vänsterback Erik Eriksson där bollen spelas ut till BS högerytter som tar med sig bollen i djupet och hinner avfyra ett skott mot mål som målvakten Nabi Husseini räddar, men inte bättre än att en BS-spelare hinner först på returen vid bortre ytan av straffområdet, vilken styr bollen vidare in mot centrala delen av boxen där en av BS forwards både hinner ta emot bollen och stöta in den i mål från nära avstånd. 1-2, vilket står sig till paus. Det bör dock tilläggas att BS faktiskt, utöver målen, hade svårt att skapa farliga målchanser, vilket var viktigt för SGoIF att ta med in i pausvilan.

I paus rätas en del frågetecken ut - främst vad gäller positionsspelet - och det görs en tydlig korrigering i försvarsspelet där SGoIF ska försöka ta tag i matchen genom att falla ner djupare i banan med försvarsspelet. Spelet känns tryggare redan från start i andra halvlek där SGoIF får mer rull på bollen och täcker igen ytor i försvarsspelet mycket bättre. Dock kommer ett slag i magen 10 minuter in i halvleken då SGoIF tappar boll på mittplanen efter att laget hunnit flytta upp positionerna. BS slår en boll i djupet bakom SGoIF:s backlinje mot en forward som ställs offside med 2 meter, men istället för att en offsidesignal kommer hinner en annan djupledslöpande BS-spelare - som låg i misstänkt offisdeposition - först på bollen, varpå BS kommer fria med 2 man mot en ensam Nabi i målet. BS gör inget misstag utan rullar bollen enkelt förbi Nabi. 1-3 och tung uppförsbacke för SGoIF.

Efter målet börjar dock SGoIF jobba sig in i matchen på allvar. Laget får till längre anfall och vågar rulla mer boll i backlinjen samt genom lagdelarna samtidigt som BS inte upplevs ha orken kvar att fortsätta pressa SGoIF med samma intensitet som tidigare i matchen. Helt plötsligt finns det mycket mer ytor att spela boll på för SGoIF. Halvvägs in i andra halvlek får Sundborn till en spelvändning där bollen spelas ut på kanten av forwarden Filip Laudon till högeryttern Mustafa Alibakhshi som spelar in ett hårt inspel efter marken framför sin försvarare till en Laudon som störtat in i boxen perfekt mellan BS mittbackar och styr in bollen med en bredsida lågt vid första stolpen. Fint väggspel, bra spelmål! 2-3 och kontakt.

BS har efter målet fortsatt svårt att skapa farliga anfall, mycket tack vare att SGoIF:s försvarsspel är mycket mer organiserat än vad det var i första halvleken. BS tillåts ha mycket boll i backlinjen, men de är märkbart frustrerade tillika låsta i uppspelsfasen med mycket färre alternativ än tidigare. Detta resulterar både i att BS slår bort många bollar samt tappar mycket boll efter att SGoIF kommit in hårt i pressen på de trängre ytorna. Sundborn fortsätter att komma till anfall och med 15 minuter från slutet kommer nästa utdelning. Efter en lyckad speluppbyggnad där Sundborn fått igång rullet hittar bollen ut på vänsterkanten varifrån bollen spelas in i bakre delen av boxen men går förbi samtliga SGoIF-spelare, varpå en BS-spelare styr ut bollen på kanten till Sundborns högerback Niclas Hammar som lyfter in bollen i straffområdet. Damberg hinner först på bollen och skarvar den vidare till centrala mittfältaren Johan Strömer som klivit in på bortre ytan. Strömer tar med sig bollen mot mål och lyckas från snäv vinkel placera in en bredsida lågt bredvid BS målvakt. 3-3!

De sista 15 minuterna är mer öppna där båda lagen skapar lägen att avgöra. Nabi räddar ett friläge medan Strömer har en frispark i ribban och Laudon missar ett friläge med ytterst liten marginal i slutminuterna. Men matchen slutar 3-3, vilket framförallt SGoIF ska vara mest nöjda med, delvis utifrån att ha gjort en stark upphämtning men även utifrån att egentligen, om vi ska vara ärliga, ha blivit utspelade i 1:a halvlek.

Eloger till Johan Strömer som gör en mycket stark och stabil match på det centrala mittfältet samt vår unge målvakt Nabi Husseini som växte i målet ju längre matchen led och även gjorde ett par matchavgörande räddningar.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Marcus Damberg 1 1 1 0 0 2
Filip Laudon 1 1 0 0 0 1
Johan Strömer 1 1 0 0 0 1
Mustafa Alibakhshi 1 0 1 0 0 1
Richard Sörensen 1 0 1 0 0 1
Alexander Östmark 1 0 0 0 0 0
Daniel Dalbjer 1 0 0 0 0 0
Daniel Westling 1 0 0 0 0 0
Hamid Hussaini 1 0 0 0 0 0
Mikael Sundemyr 1 0 0 0 0 0
Mohammad Ibrahim 1 0 0 0 0 0
Niclas Hammar 1 0 0 0 0 0
Nimatuallah Ahmadi 1 0 0 0 0 0
Petrus Granar 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Nabi Hussaini 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng